Veckans topplista – alla hjärtans dag

Idag är det tisdag och dags för en topplista. Det är första gången jag är med i just den här, som är på initiativ av Johannas deckarhörna. Deltar ibland i Top Ten Tuesday, men tycker det är lite svårt att nå upp till tio titlar. Tänkte hur som helst variera mig lite i vilken jag deltar i. 🙂

Temat för veckan är, som en kanske kan räkna ut, alla hjärtans dag. Här kommer min lista på några kärleksböcker som ligger mig varmt om hjärtat. ♥

En man som heter Ove av Fredrik Backman
Ingen har väl missat Ove och hans kärlek till sin döda fru? Fruktansvärt fin! Ett styck sur gubbe, en katt, störiga grannar som inte kan backa och så himla mycket kärlek.

Främlingen av Diana Gabaldon
På en resa med sin make, som nyss kommit hem från kriget, rör Claire vid en av stenarna i en stenformation och flyttas 200 år tillbaka i tiden. Hon hamnar mitt emellan ett krig mellan den engelska kungamakten och de skottska klanerna. En ung skotte vid namn Jamie blir hennes beskyddare och älskare. Om det inte räcker med att han är skotte (kidding, not kidding haha) så är deras realtion så fruktansvärt fin! Inte friktionsfri, jag menar hon är en “modern” kvinna från 1945, och han är en man av sin egen tid 200 år tidigare. Men people, läs den bara om ni inte gjort det än! Och jag själv, läs fortsättningen någon gång, typ nu? Okej? Bra. 🙂

Kärleken av Jonas Gardell 
Det stora temat i den här boken är ju Aids, men det rymmor också mycket kärlek genom alla sidor. Kärlek till vänner, parters, familj. Och kärlek till livet.

Stardust av Neil Gaiman
En lite enklare och mer lättsam typ av berättelse. Tristan lovar sin käresta att hämta henne en fallen stjärna. Men på sin jakt efter stjärnan hamnar han i ett fjärran sagoland och stjärnan är inte riktigt vad, eller vem, han tror att den ska vara. Mysig läsning!

Så har jag det nu av Meg Rosoff
Daisy behöver komma iväg från sitt liv i New York och åker till sina kusiner på den engelska landsbygden över sommaren. Ett krig bryter ut och kusinerna lämnas ensamma på gården och får klara sig bäst de kan. Samtidigt spirar känslor, nya och förvirrande, men samtidigt självklara, mellan Daisy och hennes kusin Edmond. Riktigt bra bok!

8 Replies to “Veckans topplista – alla hjärtans dag”

 1. Gabaldons och Gardells böcker har jag läst. Tack för tips om de andra!

 2. Torka aldrig tårar utan handskar borde jag ta och läsa.

 3. har endast läst Ove. men jag känner till de andra

 4. Torka aldrig tårar utan handskar har jag stående i hyllan. Den utmaning som jag har sparat dem till verkar inte komma tillbaka så jag kanske får läsa dem ändå 🙂

 5. Ja, Ove-kärleken är fin! Och Torka aldrig tårar-kärleken är hemskt sorglig men också fin såklart! 🙂

 6. Har faktiskt inte läst någon av dessa, ska spana in Så har jag det nu.

 7. Stardust hade jag kunnat ha med, i den finns ett av de finaste citaten om kärlek jag vet!

  1. Anna - Bokbabblaren says: Reply

   Åh, vilket citat är det? 😀

Leave a Reply